Gerrit, geboren in Enschede in 1956 als 1e kind van Jan (Hannie) Muller en Jo (Joke) van Aart. Mijn ouders waren zogeheten 'textielarbeiders' en werkten allebei bij textielfabriek Rigtersbleek). Na mijn geboorte is mijn moeder gestopt met werken om vanaf dat moment (en dat was heel gewoon in die tijd) fulltime moeder en huisvrouw te zijn. In 1958 is het 2e kind van mijn ouders geboren, mijn zus Marion.

Vanaf mijn 4e ben ik naar de kleuterschool gegaan. In die tijd ging je vanaf je 4e naar de "kleuterschool" en vanaf je 6e mocht je naar de "lagere school"

Het eerste halfjaar dat ik naar de kleuterschool mocht ben ik naar de Pathmosschool gegaan. Die was niet vlak bij ons huis, dus werd ik iedere dag (de ochtenden, want langer hoefde je niet naar school) gebracht en gehaald door mijn opa, opa Muller. Naar wat ik heb horen zeggen zat ik dan trots in het fietsstoeltje voor aan het stuur van mijn opa's fiets. Na een half jaar Pathmosschool ben ik naar de Casimirschool gegaan. Die was vlak bij ons huis, hemelsbreed nog geen 50 meter lopen .... lekker makkelijk dus. Ik denk dat op mijn 4e er nog geen plaats was op de Casimirschool en dus naar de Pathmosschool ging. Na een half jaar zal er plaats zijn geweest in de kleuterklas van Juffrouw Lutte en heb ik de overstap gemaakt

Na de lagere school ben ik na de zomervakantie in 1968 naar de JanVermeer-MAVO, voorheen de JanVermeer-ULO gegaan. Deze school was onderdeel van de Scholengemeenschap-Zuid; de MAVO begon als zodanig in augustus 1968 met het in werking treden van de Mammoetwet (een nieuwe wet voor het voortgezet onderwijs die op 1 augustus 1968 in werking is getreden). Daarvoor was het de ULO. In juni 1972 heb ik de MAVO-4 'geslaagd' afgesloten en mijn MAVO-diploma behaald. Tja, en dan ......???

Ik had in de laatste 2 jaren van mijn MAVO-tijd al wel laten weten dat ik óf de MTS (Middelbare Technische School) wilde gaan doen, 'ff de verpleging is wilde .... De keuze werd bepaald na een kennismakingsdag in juni 1972 in het toenmalige ziekenhuis 'Ziekenzorg' aan de Ruyterlaan in Enschede .... ik wilde de verpleging in .... en zo geschiedde.

Na de kennismakingsdag volgde een introductiedag waarin ik meer informatie kreeg over wat een opleiding in de verpleging inhield en hoe dat in de praktijk in zijn werk ging: werkend leren; een week naar school gevolgd door een paar weken werken waarin je het geleerde in de praktijk kon brengen. Stapje-voor-stapje opgeleid worden tot Verpleegkundige-A tijdens een opleiding van 3,5 jaar ...... Er was maar één maar ..... je mocht pas beginnen als je 17 jaar en 7 maanden oud was .... ik was net 16 ...... Dus nog anderhalf jaar wachten !!

Ik denk dat mijn vader in die tijd heel wat slapeloze nachten heeft gehad. Ten eerste had ik tijdens een introductiedag op eigen houtje 'besloten' om de opleiding tot Verpleegkundige te gaan volgen (ik geloof dat hij er niet zo enthousiast voor was ....), had al een (voorlopig) opleidingscontract getekend ()bij zr. van Noordenne, ik weet het nog precies) én moest nog anderhalf jaar wachten voordat ik met de opleiding kon beginnen. Naast de twijfel die hij had over mijn beroepskeuze ook nog de vraag: "wat gaat hij in die anderhalf jaar doen?" Het antwoord kwam kort daarna: ik kreeg het aanbod om dat anderhalf jaar te overbruggen met (voor)werken als "Floris" op een verpleegafdeling. In die tijd waren er meiden die als een soort afdelingsassistent werkten op de verpleegafdelingen. Zij werden "Flora" genoemd ....... ik was, samen met Frits Pasop (mijn toenmalige vriend waarmee ik samen in dit 'avontuur' ben gedoken) de eerste mannelijke afdelingsassistent ... .en hoe noem je die dan? Juist ja, de "Floris" .....